Rosii umplute, la cuptor

de Lorra in Porc, 26 Iun 2013 | 3684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii medii
  • 300 gr. carne tocata
  • 100 gr. orez
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1/2 legatura marar
  • ulei pt prajeala
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute, la cuptor:

Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza.

Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba 15-20 min.

Apoi se adauga carnea tocata si se mesteca constant, cand isi schimba culoarea se pune pulpa de rosii tocata marunt si condimentele dupa gust. La final se adauga mararul tocat marunt si se da de pe foc.

Umplutura se lasa putin la racit, apoi se umple fiecare rosie si se aseaza capacelul.

Se unge o tava cu putin ulei, se aseaza rosiile in ea si se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 min.

 

TIPS-URI

1

Alegeti un vas in care sa intre toate rosiile fara a ramane mult spatiu intre ele, altfel risca sa se rastoarne.

2

Supravegheati rosiile la cuptor, sa nu depaseasca timpul de coacere fiindca se pot crapa si sparge.

3

Se pot servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi