Dovlecel umplut

de lia maria in Porc, 3 Aug 2010 | 6480 vizualizari

 

O mancarica de sezon foarte gustoasa si care in mai putin de 1h este gata de servire.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 1 conserva carne porc(sau vita)
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura orez
  • 1 ou
  • 1 ardei iute
  • ½ ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1 foaie dafin
  • 500ml bulion
  • Sare
  • piper
  • Smantana pt servit
  • Frunze de marar pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut:

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit.

Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea si oul putin batut,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si umplem dovleceii.

Asezam dovleceii intr-o tava de friptura, pe care am uns-o cu putin ulei. Taiem rosiile in felii pe care le repartizam peste dovlecei. Golim bulionul peste ei, punem in tava si foaia de dafin si dam la cuptor pentru 30’.

Servim dovleceii calzi, simpli sau cu smantana si ornam cu marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei