Rondele de ardei iuti, in otet

de vasimur in Conserve, 3 Dec 2018 | 21708 vizualizari

 

Îmi place la nebunie, să mănânc o ciorbiță bună, cu ardei iute, la fel și băieților mei!  Anul acesta m-am hotărât să pun altfel ardeii iuți în otet, mai ales că băieții mi-au spus că le-ar plăcea ca oțetul să fie ceva mai dulce. De obicei îi puneam întregi dar de data aceasta i-am pus tăiați rondele, așa cum mâncasem la niște prieteni. Zis și făcut, m-am pus pe treabă și mi-au ieșit cei mai grozavi ardei iuți în oțet, făcuți vreodată! Așa că vă recomand și vouă să încercați rețeta!
Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 porții (7 borcane de 330 g).

 

INGREDIENTE

  • 600-650 g ardei iuți, roșii
  • 200-250 g ardei iuți, verzi
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare rasă de sare mare neiodată
  • 1 l apă
  • 0,5 l oțet din vin, de 9 grade
  • 1 lingură mare rasă de boabe de piper
  • 2 linguri mari de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare rasă de boabe de muștar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de ardei iuti, in otet:

Se spală ardeii iuți și după ce se se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Se așează feliile de ardei, în borcane de 330 g, spălate și sterilizate în prealabil. Ardeii iuți se așeză în straturi de culori diferite, pentru un aspect cât mai plăcut!

Între timp se prepară oțetul. Într-o oală se pun la fiert apa, oțetul, sarea, zahărul și mirodeniile și se lasă la fiert 5 minute.

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în borcane și se lasă să se răcească. Se pune ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnăm oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se pun capacele la borcane și se dau la cămară.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Spălați bine și sterilizați borcanele.

2

Puneți oțetul fierbinte peste ardeii iuți, tăiați rondele și așezați deja în borcane.

3

Dacă vă plac mai dulci, puteți să puneți mai mult zahăr.

4

Nu puneți prea multe mirodenii pentru a păstra gustul și savoarea specifică ardeilor iuți.

5

Puneți ceva metalic sub fundul borcanelor ca să nu se spargă atunci când turnați oțetul fierbinte peste ardeii iuți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de ardei iuti, in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

07.12.2018, 10:57

Buni!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:48

AlinGheorghilas 1

18.12.2020, 09:54

De ce nu se pun capapacele cand este otetul fierbinte?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei kapia