pt mine mai mult risotto si pt sotul mai mult aripioare...
aripioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin.
cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe os, le-am pus in strecuratoare si le-am lasat la racit.
am pus apoi de risotto.
am taiat ceapa marunt si carciofii si le-am am lasat la calit in putin ulei de masline, cat sa se aureasca frumos, apoi am pus ciupercile si am mai lasat pana s-au inmuiat, apoi am pus si orezul si morcovul rondele si putina sare, si, treptat, am adaugat supa in care au fiert aripioarele, dar pe rand doar cate un polonic, cat sa acopere compozitia.
cand scade apa de tot mai adaugam cate un polonic si tot asa pana fierbe orezul...
asta depinde in functie de gustul fiecaruia...mie imi place sa fie fiert bine.
la sfarsit cand e fiert orezul , lasam mai mult lichid si presaram o mana de parmezan, amestecam putin sa se topeasca si inchidem focul. punem si patrunjelul verde si putin pier...si gata.
punem pe farfurie si servim cald, cu sau fara altceva...eu l-am acompaniat cu aripioare...ca sotul meu nu papa nimic fara carne...
aaaaaa. ...ca uitam aripioarele...ca le lasasem la stadiul de fierte.
un ou se bate bine cu putina apa si o lingura de faiana , se sareaza , pipereaza .
se pune o cratita pe foc cu ulei si se incinge bine, apoi se iau aripioarele, taiate in doua fiecare, se trec prin ou apoi prin pesmet si se coc binisor si frumusel.
se pun langa risotto si se savureaz un-doi.