Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

de simona72 in Paste, 26 Oct 2015 | 5096 vizualizari

 

Risoni sunt un sortiment de paste mici care imita forma orezului sau si mai bine forma orzului, motiv pentru care le mai gasiti si sub denumirea de paste orzo. Se pot folosii in multe feluri, dar mie imi plac cel mai mult in supe si paste cu sos. De aceasta data am ales un sos de rosii la care am adaugat 2 fileuri de macrou afumat.

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri macrou afumat
  • pentru sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar brut
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 lingurita oregano uscat
  • in plus:
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei 
  • mozzarella
  • 150 gr paste risoni Barilla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu sos de rosii si macrou afumat:

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc aproximativ 7-10 minute, pana sosul capata consistenta. Se adauga restul ingredientelor:sare, piper, oregano, busuioc, zahar, se amesteca, se lasa sa fiarba inca 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. La final se adauga macroul afumat, curatat de pielite si rupt cu mainile in bucatele, patrunjel proaspat tocat marunt.Se amesteca toate ingredientele.

Pastele risoni se fierb pentru 10 minute, in apa multa cu sare. Se trec printr-o strecuratoare, se adauga la sosul cu peste, se amesteca si se lasa sa fiarba imreuna cu sosul inca 2-3 minute. Se pune in farfurie o portie generoasa de paste, se adauga in farfurie peste paste cateva fileuri mici de somon afumat, cateva rosii uscate si conservate in ulei si bucatele de mozzarella. Se servesc pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu sos de rosii si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu ciuperci si dovlecei