Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la cuptorul preincalzit aprox. 25 de minute la foc mic, avand grija ca acesta sa nu se arda la fund.
Crema de ciocolata neagra: Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o cratita impreuna cu frisca. Punem cratita la foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.
Crema de ciocolata alba: Procedam la fel ca crema de ciocolata neagra.
Glazura : Rupem ciocolata, punem intr-o cratita impreuna cu frisca si dam la foc mic. Amestecam continuu pana cand aceasta s-a topit, la sfarsit adaugam mierea si mai lasam 1 min. pe foc dupa care lasam la racit.
Ornat : Fiecare orneaza dupa bunul plac!
1
Se poate pune si gelatina , dar eu nu am mai pus!
2
Cand preparam cremele de ciocolata daca nu se intareste frisca bine putem pune intaritor!
3
Se poate adauga la blat si zahar praf cu aroma de rom!