Pentru că, văzând că mă prefac că plouă, Bucătăraşul m-a “urecheat” cu delicateţe (ştiind că sunt o sensibilă ) pârându-mă că am făcut 7 anişori şi că aşa ca o torturăreasă cum mă ştie, sigur o să vin cu un tort, dacă nu chiar cu două (concurând-o chiar şi pe Ela), am dat fuguţa acasă să pregătesc repejor un tort.
Si mă şi apropii “vertiginos” de cele 700 de reţete cu care mă eticheta Bucătăraşul :))))
Si nu unul oarecare, era musai să fie în formă de inimă, o inimă maaaare să-i cuprindă pe toţi bucătăraşii.
Si ca să nu-mi aud vorbe cum că nu am dat şi de băut, am îmbătat crema cu nişte vin roşu.
Am să vă spun că nu v-am uitat, doar că multe lucruri s-au schimbat, priorităţile au devenit altele şi timpul este la fel de nemilos dacă nu chiar mai nemilos decât înainte.
Blat 1:
Blat 2:
Crema de lamâie si mascarpone:
Jeleu din vin:
Sirop:
Pentru ornat şi décor:
Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante.
Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice.
Pentru primul blat, am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul si spuma are consistenta unei creme.
Am adaugat faina si am amestecat usor cu un tel, având grija sa nu pierd aerul încorporat la mixare.
Pe fundul tavii în care am copt, am pus o hârtie de copt, iar peretii i-am tapetat cu unt si faina.
Am pus compozitia în tava, am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.
Este util însa de verificat cu o scobitoare daca este copt.
L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.
Pentru cel de-al doilea blat, am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus peste spuma de albusuri.
La final, am adaugat usor si faina.
La fel, am pus la cuptor (în aceeasi forma) la 180 de grade C, pentru 25 de minute.
Pentru jeleul din vin, am amestecat vinul cu amidonul si zaharul (daca este cazul), apoi am pus amestecul pe foc pâna ce s-a îngrosat. L-am lasat sa se raceasca.
Pentru sirop, am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Am pregatit apoi crema.
Am mixat cele doua oua cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie, amidonul si am pus vasul pe baie de aburi, amestecând pâna ce s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca. Am mixat crema mascarpone, apoi am adaugat crema de lamâie racita, iar la final, am încorporat usor frisca batuta.
Am taiat cele doua blaturi în doua, obtinând astfel 4 blaturi.
Am însiropat blaturile, apoi pe 3 din cele 4 blaturi am pus jeleu din vin, un strat de crema si bucati de capsuni.
Smântâna am mixat-o cu o lingura de zahar pudra, apoi am îmbracat cu ea tortul.
Am ornat cu ciocolata, vafe si capsuni.
Un tort simplu dar foarte gustos, asa cum au apreciat si cei care l-au gustat.
S-aveţi poftă !