Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane

de RODIMUR in Supe, 26 Dec 2019 | 10007 vizualizari

 

Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane
Cum ne plac mult supele cremă (mai ales cu crutoane crocante și bine rumenite în cuptor) am făcut pentru sfârșitul săptămânii trecute o astfel de supă, din mazăre. Am folosit mazăre congelată din comerț, deși nu prea agreez astfel de variante, pentru că în vara care a trecut n-am reușit să fac proviziile de mazăre proaspătă pentru iarnă.
În scurt timp, supa cremă a ieșit foarte bună, nu numai datorită mazărei, ci și a celorlalte legume din lista de ingrediente. În plus, a fost exact ce trebuie și pentru perioada de post. Când s-a putut, am îmbogățit gustul supei cu 1-2 linguri de smântână grasă, iar crutoanele crocante au contribuit decisiv la savoarea maximă a acestui preparat.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă cremă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane:

  • 450 grame de mazăre congelată
  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • crutoane din 8-10 felii de pâine toast
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane:

Cum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane:

Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare.

Se curăță cartofii și rădăcinoasele, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor la foc mic și în ulei suficient, până ce devin ca sticla.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se taie feliile de pâine toast în cubulețe și se rumenesc la cuptor, la foc mic, întorcându-le din când în când, pentru a se rumeni frumos pe toate fețele.

Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă, care se lasă în așteptare, căci se va folosi la subțierea supei cremă.

Se adaugă mazărea și legumele călite (cu tot cu ulei) peste cele fierte, se pasează ușor, se subțiază pasta obținută cu zeama scursă de la fiert și se mixează fin în blender.

Se subțiază pasta obținută după mixare, cu restul de zeamă de la fierberea legumelor, se mai adaugă apă caldă, dacă mai este cazul, pentru a obține consistența dorită și se dă oala la foc mediu, pentru încă un clocot-două.

Se condimentează cu sare și piper, iar când supa cremă este gata, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și se lasă ”să se odihnească” timp de 10-15 minute, înainte de servire.

La servire, se poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână grasă. Se servește cu Crutoane crocante și rumenite în cuptor.

Va recomandam si reteta Supa crema de linte rosie

TIPS-URI

1

Pentru supa cremă, sunt recomandați cartofii galbeni.

2

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devin ca sticla și se fac dulci.

3

Păstrați zeama scursă de la fierberea legumelor, ca să subțiați supa cremă cu ea.

4

Dați și legumele călite, cu tot cu ulei, prin blender, odată cu legumele fierte.

5

Dacă nu doriți ca supa cremă să fie de post, puteți adăuga smântână.

6

Crutoanele trebuie rumenite la cuptor, la foc mic. Ca să vă asigurați că se vor rumeni uniform pe toate fețele, trebuie să le supravegheați mereu și să le mai întoarceți din când în când.

7

Presărați pătrunjel tocat la sfârșit, după ce ați luat oala de pe foc, sau chiar la servire, în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Merisor 1

27.12.2019, 12:10

Bună acum după mesele calorice!

RODIMUR 1

27.12.2019, 12:59

Exact așa mi s-a părut și mie, Merișor! Mulțumesc frumos pentru atenție și pentru apreciere!

Anett 1

30.11.2021, 16:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu piept de pui