Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga
Pentru aceasta reteta delicioasa vom avea nevoie de: pipote, ciuperci, faina, smantana
Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga:
Cum se prepara Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga:
Mai intai am fiert pipotelele, pentru ca au o carne mai tare. In apa in care am fiert pipotele am fiert si ciupercile. Dupa ce s-au racit, am taiat in bucatele mai mici si pipotele si ciupercile.
Taiem ceapa marunt, incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si o lingurita de delikat, calim ceapa pana se inmoaie, adaugam ciupercile si pipotele si mai lasam la foc mic cca 5 min.
Separat faina o amestecam cu apa, pana se subtiaza, apoi turnam peste ciuperci si pipote. Lasam sa fiarba la foc mic, cca 20 min, daca mai este nevoie adaugam apa, in caz ca e prea groasa ciulamaua. La final adaugam lingura de smantana, sare si piper dupa gust. Lasam sa mai fiarba 5 min.
Stingem focul si adaugam marar tocat. Se serveste cu mamaliga.
Un deliciu este si reteta Ciulama de pui cu ciuperci sau varianta simpla, fara carne Ciulama de hribi
De o Ciulama de dovlecei ce spuneti? :)