Pui cu sos Bechamel si menta

de papabundetot in Pui, 24 Aug 2013 | 2757 vizualizari

 

Iarasi am avut chef mai mult de joaca decat de gatit asa ca am pregatit acest preparat cu pui,un sos bechamel cu menta si orez basmati cu seminte de in,o gramada de arome care pana la final s-au dovedit ca s-au imbinat armonios si papilele noastre gustative s-au clulcat iarasi multumite si fericite. Initial nu ma gandisem la ceva complicat dar odata intrata in bucatarie constat ca ar fi chiar o mare provocare pentru mine sa gatesc ceva strict traditional…poate de Craciun…niste sarmale..pana atunci ma mai joc :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sos:
  • 38 gr faina
  • 100 gr unt
  • 400 ml lapte
  • menta uscata
  • nuscoara,
  • sare,
  • piper
  • Pentru pui:
  • 6 pulpe pui fara os
  • apa de flori de portocal
  • sos soia,
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi,curry
  • Pentru garnitura:
  • Orez basmati
  • seminte de in
  • ulei de susan
  • frunze de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos Bechamel si menta:

Sosul: Am pus intr-o tigaie pe foc untul,am adaugat apoi faina si am amestecat bine,nu am lasat faina decat cateva secunde pentru a nu isi schimba culoarea,am adaugat apoi laptele si am amestecat sa nu faca cocoloase,am adaugat la sfrasit sare,piper si nucsoara pentru ca asa am citit eu ca se face sosul bechamel,insa cand am gustat…nu m-a impresionat deloc,mi se parea fad si chiar nu am inteles de ce este atat de renumit sosul asta ca mie…nu imi spunea nimic.Recunosc si faptul ca gusturile mele nu prea seamana cu cele ale unui om obisnuit,am o gramada de mancaruri (adorate de marea majoritate pe care eu nu le pot manca ca nu imi plac) asa ca nu m-am mirat prea tare sa constat ca nu imi place nici acest sos,dar…daca tot il facusem am zis sa il fac pe gustul meu,asa ca i-am adaugat o mana buna de menta uscata si…a devenit chiar delicios.Inainte de a-l servi l-am strecurat printr-o sita pentru a elimina eventualele cocoloase si i-am pus deasupra cateva bucatele de unt ca sa nu faca crusta.

Pulpele initial le-am marinat in apa de flori de portocal,sos soia,curry usturoi si fulgii de ardei,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi l-am amestecat cu cateva seminte de in pentru un aspect mai placut si cu ulei de susan pentru ca ador aroma lui mai ales la orez.

Am servit orezul cu pui si sos,si pentru ca tot intrebam eu ce gust are frunza de ardei iute,am folosit la decor dar am si mancat-o  delicioasa mi s-a parut,foarte aromata o sa mai folosesc.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos Bechamel si menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Denissa 1

24.08.2013, 21:49

alilianaa 1

24.08.2013, 22:29

super..

Lia_ 1

25.08.2013, 20:07

wow ce combinatii de ingrediente ametitoare ... atatea arome, n-as indrazni

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cacciatore