Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.
Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam si le strangem in jurul boabei de strugure. Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.
Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.
Intre timp topim untul intr-i tigaie si punem pesmetul la rumenit.
Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.
Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))