Reteta de preparare a papanasilor fierti

de anca_rm in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 6809 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Imi plac tare mult papanasii , si mai ales acestia fierti. Reteta am modificat-o in timp ca sa fie mai light , idee de pesmet prajit nu ma prea incanta asa ca l-am inlocuit cu nuca de cocos , si in mijloc de data asta le-am pus cate o migdala .

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • -500 gr branza de vaci
  • -2 oua
  • -2 linguri gris de grau
  • -3-4 linguri zahar
  • -1plic zahar vanilat
  • -20-30 bucati migdale
  • -50 gr fulgi de cocos
  • Pt sos :
  • -3 linguri smantana dulce
  • -1sau 2 linguri zahar pudra
  • -scortisoara (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .

Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )

Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .

Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.

Asezatii pe un fund de lemn umed.

 Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .

Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .

Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .

Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.

Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .

TIPS-URI

1

nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata , sau cu pesmet(50 gr pesmet prajit in 2 linguri de ulei )

2

se poate pune in mijloc visine, stafide etc sau nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa