Reteta de preparare a papanasilor fierti

de Lavinia in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 5976 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Mie imi plac mai mult decat cei prajiti :) Sunt pufosi si foarte deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaci praspata
  • 3 oua
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie(optional)
  • cca 7 linguri de pesmet (cat sa fie o compozitie usor de modelat)

Pentru "tavalit" papanasii:

  • 50 g unt
  • 5-6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Punem la fiert intr-o craticioara apa cu sare.Separat intr-o tigaie calim pesmetul cu untul pana acesta devine auriu apoi adaugam zaharul si oprim focul.
Branza de vaci(bine scursa) o amestecam cu ouale ,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam pesmetul in ploaie si omogenizam bine compozitia.
Formam bile nici prea mari nici prea mici si le punem la fiert in apa cu sare(cand apa incepe sa clocoteasca).
Lasam papanasii la fiert pana se ridica la suprafata apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii tavalim prin pesmetul amestecat cu zahar.
Se servesc fierbinti alaturi de smantana si dulceata.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor taranesti