Desert chec cu inima

de alinutza2018 in Dulciuri, 5 Iun 2019 | 1604 vizualizari

 

Intotdeauna m-au fascinat "prajiturile surpriza". Prima astfel de prajitura descoperita de mine a fost tortul sah. Ce mare uau a fost cand l-am taiat!
"Checul surpriza" l-am descoperit initial pe kochchef.de, apoi l-am vazut la sora mea de Paste (ea a decupat iepurasi, nu inima). Desigur ca mi-a facut cu ochiul si n-am rezistat sa nu-l fac si eu! 
Sper sa va placa si voua la fel de mult cum imi place si mie, atat la aspect cat si la gust. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru checul rosu: 
  • 200g margarina Rama cub 
  • 200g zahar 
  • 4 oua 
  • 300g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 varf de cutit de sare 
  • 100 ml lapte 
  • 1 varf de cutit colorant alimentar rosu
  • Ingrediente pentru checul galben: 
  • 200g margarina Rama cub 
  • 200g zahar 
  • 4 oua 
  • 300g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 varf de cutit de sare 
  • 100 ml lapte
  • Ingrediente bilute 
  • restul de chec rosu, ramas dupa decupat 
  • 50 g nuca macinata 
  • 1/2 pachet crema la rece (Mix pentru crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la dr Oetker) 
  • 125 ml lapte 
  • nuca de cocos (aprox 25g)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu inima:

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Tava de cozonac se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (eu am pus hartie de copt) Margarina, la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea se se adauga, alternand cu laptele, in compozitia de mai sus. La sfarsit se adauga colorantul alimentar. Aluatul se toarna in tava si se coace aprox 40  min (se verifica cu scobitoarea). Se lasa la racorit 10 min, apoi se scoate din tava.

Cand s-a racit, se taie felii si din felii se decupeaza cu o forma pentru biscuiti, inimioare. Inimioarele se aseaza una langa cealalta, formand un sir.

Checul alb se face la fel ca si checul rosu, lipsind, de data aceasta, colorantul.

Se toarna un sfert din aluat in tava, se infige in el sirul de inimioare care apoi se acopera cu restul de aluat si se da la cuptor.

Se lasa la racorit 10 min, apoi se scoate din tava.

Restul de chec l-am macinat cu mini-tocatorul, am adaugat nuca si crema facuta la rece, dupa indicatiile de pe plic. Am framantat bine ingredientele apoi am format bilute din el, pe care le-am dat prin nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Raman resturi de la inimile decupate, cu ele am facut bilutele

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu inima" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

alinutza2018 1

10.06.2019, 18:33

Promit sa fac mai multe poze data viitoare (nu era planificat sa postez reteta)

Ancutsa 1

23.01.2020, 14:44

Mi-a placut!

alinutza2018 1

24.01.2020, 12:42

Apreciez, draga mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kaiserschmarrn (Clatite rupte)