Reteta de preparare a papanasilor
Recunosc ..nu am preparat ,dar nici nu am mancat pana acum acest vestit desert..Astazi m-am gandit sa-i prepar avannd la indemana toate ingredientele necesare .Ce a iesit? ...priviti si voi!
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.
-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie
-se adauga grisul
-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100 de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri
-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii
-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie
-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.
Pofta mare!