Iata cum se prepara Reteta de prajitura furnicuta
Blat 1
    - Separa albusurile de galbenusuri.
 
    - Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la atingere formeaza tzepi.
 
    - Adauga faina cernuta si nuca si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, cu o lingura.
 
    - Pui hartie de copt in tava si distribui lingura cu lingura compozitia apoi nivelezi.
 
    - Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasi pana ce blatul prinde o culoare usor aurie.
 
Blat 2
    - Separa albusurile de galbenusuri.
 
    - Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la atingere formeaza tzepi.
 
    - Adauga faina cernuta si macul, si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
 
    - Pui hartie de copt in tava si distribui lingura cu lingura compozitia apoi nivelezi.
 
    - Dai tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasi pana ce blatul prinde o culoare usor aurie.
 
Crema
    - Untul lasat la temperatura camerei il mixezi spuma.
 
    - Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa le amesteci intr-un vas cu fund dublu.
 
    - Pui vasul pe foc si lasi la foc mic, amestecand continuu, pana ce compozitia capata consistenta unei budinci/a unei smantani.
 
    - Lasi sa se raceasca complet si adaugi esenta de vanilie si coaja rasa de portocala. Iei din compozitie si adaugi lingura cu lingura peste unt, mixand la treapta 1.
 
Asamblare
    - Asezi pe tava o foaie de napolitana peste care intinzi 1/3 din crema. Urmeaza blatul cu mac pe care-l pui cu partea superioara peste foaia de napolitana cu crema (il rastorni), si desprinzi usor hartia de copt.
 
    - Intinzi peste blatul cu mac 1/3 din crema apoi asezi blatul cu nuca in acelasi mod.
 
    - Desprinzi hartia de copt, intinzi restul de crema si asezi cea de-a doua foaie de napolitana.
 
    - Daca e cazul taie cu un cutit marginile de blat care depasesc dimensiunea foii de napolitana.
 
Pune o greutate deasupra, sa se lipeasca crema de foi.
Portioneaza cu un cutit subtire, bine ascutit. Se taie foarte frumos.
Vezi si reteta de Alba ca Zapada