Daca e si ciocolata eo prajitura bunaaaaa...
Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul , faina si aromele.
Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea ( se intepa blatul cu o scobitoare si daca nu ramane coca pe scobitoare blatul este copt ).
Se scoate blatul si se lasa la racit. Cand s-a racit se taie in doua.
Cat blatul sta la cuptor se face crema.
Crema: laptele ,zaharul ,faina , cacao se omogenizeaza si se pun la fiert.Cand s-a ingrosat crema , se adauga galbenusurile (unul cate unul) amestecandu-se foarte repede. Se lasa crema sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma.
Crema se amesteca bine cu untul si romul. Si se pune intre cele doua blaturi.
Glazura:
3 albusuri batute cu 3 linguri de zahar , pana stau pe tel.
3 linguri de zahar se ard si se toarna peste albusurile ,mixandu-se foarte repede. Se pune glazura peste blat si se intinde uniform.
1
Pentru galzura se poate opri crema peste care se face un gratar de ciocolata.