Imi place sa fac diverse combinatii, care-mi incanta mie papilele gustative. Am combinat, alune de padure ( gradina) ciocolata neagra, alba, zmeura si caise. O nebunie in farfurie, daca nu ma credeti incercati combinatia.M-am chinuit eu nitel la asamblare, ca visasem sa o fac intr-un anume fel, mi-a iesit dar nu chiar perfect, trebuie sa-mi achizitionez niste inele de diferite dimensiuni.Cel mai mult mi-a luat s asparg alunele, s ale prajesc si sa le tai
Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele prajite si taiate grosier, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetata tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am micsorat temperatura la 150 grade si am copt blatul, cand a inceput sa se rumeneasca frumos am scos blatul din cuptor. Am udat masa de lucru cu apa rece, am asezat blatul pe masa si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins blatul de hartie, am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am decupat blat cu diametrul de 22 cm. Am asezat blatul pe un suport, inelul de tort l-am asezat peste blat, am imbracat inelul cu folie acetata, in mijloc am asezat o folie acetata care a imbracat o cutie de 1 kg de smantana ( n-am avut un inel asa ca am improvizat), apoi m-am apucat sa fac crema de ciocolata.
Crema de ciocolata. Am pus foile de gelatina la hidratat cu apa rece. Intr-un castron de inox am pus smantana si ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu, pana am obtinut o crema omogena , smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am amestecat bine, apoi am ridicat castronul de pe baia de abur. Am lasat un pic sa se tempereze , apoi am pus crema mascarpone si am mixat cca 10 min. Am adaugat zmeura congelata, am incorporat-o bine apoi am pus-o in forma deja pregatita. Am dat forma la frigider pentru cca 1 ora, apoi am scos-o si am decupat un inel din blatul cu alune,pe care l-am asezat peste crema de ciocolata, am presat putin si am dat forma la frigider, apoi m-am apucat sa fac crema de caise.
Crema de caise. Smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele le-am mixat bine, apoi am dat castronul la frigider. Am pus foile de gelatina la hidratat. Am scos caisele din compot si le-am blendat pana am obtinut un piure. Am pus piureul intr-un vas de inox, am adaugat 2 linguri de zahar si ciocolata alba, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat pana ce am obtinut o crema omogena, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema. Am tras castronul de pe baia de abur , am lasat cca 10 min la temperat, apoi am incorporat crema in cea de mascarpone. Am scos forma de la frigider, am scos improvizatia de inel din mijlocul formei si am turnat crema de caise. Restul de blat l-am taiat bucatele mici si l-am presarat deasupra, apoi am presarat drajeuri de ciocolata. Am dat forma la frigider sa stea toata noaptea. A doua zi am desfacut inelul si am decorat prajitura cu toporasi, ca tot am adunat sa fac dulceata si am zis ca da bine-n fotografie...