Desert cu ciocolata, zmeura si caise

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Mar 2021 | 2686 vizualizari

 

Imi place sa fac diverse combinatii, care-mi incanta mie papilele gustative. Am combinat, alune de padure ( gradina) ciocolata neagra, alba, zmeura si caise. O nebunie in farfurie, daca nu ma credeti incercati combinatia.M-am chinuit eu nitel la asamblare, ca visasem sa o fac intr-un anume fel, mi-a iesit dar nu chiar perfect, trebuie sa-mi achizitionez niste inele de diferite dimensiuni.Cel mai mult mi-a luat s asparg alunele, s ale prajesc si sa le tai

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 140 g albus
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 25 g amidon de porumb
  • 25 g faina
  • sare
  • Crema de ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata neagra callebaut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 100 g zmeura
  • 3 foi de gelatina
  • Crema cu caise
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 125 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 520 g piure de caise
  • 3 foi gelatina
  • un pic de colorant gel galben
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata, zmeura si caise:

Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am amestecat faina cu amidonul si le-am cernut, apoi le-am incorporat in bezea impreuna cu alunele prajite si taiate grosier, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetata tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am micsorat temperatura la 150 grade si am copt blatul, cand a inceput sa se rumeneasca frumos am scos blatul din cuptor. Am udat masa de lucru cu apa rece, am asezat blatul pe masa  si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins blatul de hartie, am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am decupat blat cu diametrul de 22 cm. Am asezat blatul pe un suport, inelul de tort l-am asezat peste blat, am imbracat inelul cu folie acetata, in mijloc am asezat o folie acetata care a imbracat o cutie de 1 kg de smantana ( n-am avut un inel asa ca am improvizat), apoi m-am apucat sa fac crema de ciocolata.

Crema de ciocolata. Am pus foile de gelatina la hidratat cu apa rece. Intr-un castron de inox am pus smantana si ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu, pana am obtinut o crema omogena , smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am amestecat bine, apoi am ridicat castronul de pe baia de abur. Am lasat un pic sa se tempereze , apoi am pus crema mascarpone si am mixat cca 10 min. Am adaugat zmeura congelata, am incorporat-o bine apoi am pus-o in forma deja pregatita. Am dat forma la frigider pentru cca 1 ora, apoi am scos-o si am decupat un inel din blatul cu alune,pe care l-am asezat peste crema de ciocolata, am presat putin si am dat forma la frigider, apoi m-am apucat sa fac crema de caise.

Crema de caise. Smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele le-am mixat bine, apoi am dat castronul la frigider. Am pus foile de gelatina la hidratat. Am scos caisele din compot si le-am blendat pana am obtinut un piure. Am pus piureul intr-un vas de inox, am adaugat 2 linguri de zahar si ciocolata alba, am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat pana ce am obtinut o crema omogena, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema. Am tras castronul de pe baia de abur , am lasat cca 10 min la temperat, apoi am incorporat crema in cea de mascarpone. Am scos forma de la frigider, am scos improvizatia de inel din mijlocul formei si am turnat crema de caise. Restul de blat l-am taiat bucatele mici si l-am presarat deasupra, apoi am presarat drajeuri de ciocolata. Am dat forma la frigider sa stea toata noaptea. A doua zi am desfacut inelul si am decorat prajitura cu toporasi, ca tot am adunat sa fac dulceata si am zis ca da bine-n fotografie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata, zmeura si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata