Va invit sa incercati o Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa. Nu necesita multe ingrediente, modul de preparare e foarte simplu si o poate pregati oricine,, experiementat sau incepator.
Ingrediente Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa
Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa
Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama.
Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine. Adaugi in compozitie galbenusurile, esenta de vanilie, scortisoara si omogenizezi. Pui uleiul si mixezi bine. Adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Adaugi merele in aluat si amesteci usor, pana cand se omogenizeaza compozitia.
Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelezi si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o tai si o servesti.
Iarna ne prinde tare bine cand avem la indemana Mere la borcan pentru iarna, fara zahar. Facem deserturile mult mai rapid!
Preferata noastra, dintre deserturile cu mere, ramane prajitura turnata cu mere, care se face asa de usor!
Dar nici Placinta cu mere nu refuzam niciodata!