Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Ian 2013 | 15427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cafea
  • o lingurita praf copt
  • o lingura apa
  • o lingura ulei
  • 5-6linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ML frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura miere
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie,
  • 4 linguri zahar,
  • 120 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie:

Bati spuma albusurile. Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul. In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor.
Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare. Omogenizezi. Pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci la foc potrivit aprox 30 min. Cand e rece, tai blatul in doua.

Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron. Frisca se infierbanta bine(nu se fierbe). Se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere. Se baga la frigider pt cel putin 3-4 ore. Se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata (e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)

Se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea blat.

Preparam glazura: Intr-un castron topim la bain marine 100 gr ciocolata amaruie, 4linguri zahar, 120gr unt. (nu-l topiti complet!!!sa nu fie moale ci doar atat cat sa poata fi mixat) Se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul. Iese o glazura pufoasa si buna pe care o intindeti frumos peste prajiturica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )