Dintre prajiturile de casa pe care le faceau mamele in copilarie, pe primul loc cred ca se afla Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura.
Moale, pufoasa, aromata, cu sau nuci, oricand o bucurie pentru papilele gustative.
Pentru Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura ai nevoie de doar cateva ingrediente simple: oua, unt, faina, zahar, lapte si nuci.
Iata cum se prepara Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura
Se pun intr-o cratita laptele, untul sau margarina, zaharul si cacaua, se dau intr-un clocot, apoi se pune amestecul la racit.
Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom, compozitia de mai sus racita si nucile taiate bucatele. Se rastoarna intr-o tava de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 30 minute, la foc mediu.
Peste prajitura coapta se intinde glazura (ciocolata topita la aburi impreuna cu untul).
Se portioneaza rece.
Prajiturile copilariei sunt cele mai bune, ne amintim cu drag de Nucile umplute pregatite de mama, de Prajitura Cremsnit sau de celebra Prajitura Albinita.
Sa va fie de folos!