Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar

de sisterskitchen in Porc, 23 Feb 2012 | 44650 vizualizari

 

Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar
O după-amiază de duminică petrecută cu prietenii la masă, pentru noi înseamnă o zi perfectă şi un răsfăţ culinar. Deşi nu am avut suficient timp pentru a pregăti această masă aşa cum ne-am fi dorit, am savurat câteva preparate delicioase.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: muschiulet de porc, usturoi, slanina, vin, ulei

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:

  • 2 bucăţi de muşchiuleţ de porc (aproximativ 1 kg)
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 50 g slănină
  • 250 ml vin alb sec
  • 4-5 fire de cimbru uscat
  • sare,
  • piper,
  • coriandru
  • 10 linguri ulei de măsline
  • aţă de bucătărie
  • Pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • 1 praf de boia dulce
  • 7 linguri ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:

Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:

1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.

2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru şi cimbrul. Punem 3 linguri ulei de măsline şi frecăm bine până obţinem o pastă.

3. Se freacă muşchiuleţul cu pasta obţinută. Se lasă câteva ore bune la macerat.

4. Se împănează cu suviţe de slănină. Cele 2 bucăti de carne se împletesc în două şi se leagă cu aţă de bucătărie de 3-4 ori pentru a-şi păstra forma.

5. Într-o tavă punem muşchiuleţul , adăugăm un pahar de vin alb sec şi 7 linguri de ulei de măsline. Se introduce în cuptorul bine încins pentu aproximativ 1 şi 40 de minute. Friptura la cuptor trebuie stropită din când în când şi de câte ori zeama scade se adauga apă caldă pentru a nu lăsa grăsimea din tavă să se ardă.

6. Pentru garnitură se curăţă cartofii şi se taie cuburi ca pentru piure.

7. Se pun la fiert într-o cratiţă cu apă clocotită. Se lasă 10-15 minute şi se scurg de apă.

8. Într-o tavă termorezistentă punem cartofii, uleiul şi condimentele. Se ţine la cuptor pentru 25-30 de minute până devin aurii.

9. Când friptura şi cartofii sunt gata, se aranjează toate pe un platou. Noi le-am servit cu Muraturi, dar este grozav de buna si o Salata Bucataras

Va recomandam si reteta Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]