O reteta de maioneza de post, de un alb imaculat dupa cum arata si pozele. Este o maioneza expres -rapida care inlocuieste cu succes pe cea clasica cu ou.
Se face usor si ca buget este economica .
Ca si ingrediente sunt necesare: zeama porumb, zeama mazare, fasole, ulei, zeama lamaie, mustar, sare, zahar.
Iata cum se prepara Reteta de maioneza de post
Intr- un borcan de 800 ml, am adaugat zeama de la fasole, sarea, zaharul, sucul de lamaie si mustarul.
Am introdus mixerul vertical si am blendat 30 secunde, apoi cu fir subtire am adaugat continuu uleiul fara sa fac pauza.
In fir subtire se adauga pana il introducem toata cantitatea de ulei.
A rezultat o maioneza bine legata.
Puneti un capac si dati la frigider minim 30 min.
Se va ingrosa si mai mult
Maioneza este gata.
Spor sa aveti si pofta buna!
Vezi si reteta de Maioneza clasica
1
Pentru a reusi Reteta de maioneza de post, este bine sa tineti cont de urmatoarele:
2
Se poate folosi zeama de la fasole,porumb sau mazare.
3
Daca nu aveti timp sa fierbeti fasolea, puteti prepara maioneza si cu zeama din conserva
4
Maioneza aceasta necesita un pic de rabdare, va iesi doar daca veti introduce uleiul in fir subtire.
5
Puteti adauga sau scadea cantitatile de zahar, sare, mustar si sucul de lamaie in functie de gustul dumneavoastra.