O salata diferita si foarte usor de facut.
Un mariaj reusit intre dulceața mangostanului, parfumul căpșunilor si gustul acrisor al lamaii.
Fructul de mangostan este un fruct delicios pe care l-am savurat in vacanta in Tailanda.
Se serveste rece atat prospat cat si-n conserva.
In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut”.
Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani.
Studiile au aratat ca mangostanul restabileste sanatatea sistemului digestiv, a rinichilor, a pielii si a altor organe.
Pe linga xantoni, intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/salata-de-fructe-in-jeleu.html
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).
Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri.
Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina scursa bine. Amestecam si lasam dsa se raceasca amestecandd don cand in cand.
Incepem sa ornam formele cu fructe.
Eu am folosit forme de silicon individuale, puteti folosi pahare..
Punem fructele in forme si turnam deasupra siropul pregatit (amestecati-l inainte).
Dati la rece 12 ore. Pastrati cateva fructe pentru decorul final.
Rasturnati formele, decorati si serviti.