Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine

de AlexTeacher in Paste, 31 Oct 2017 | 3238 vizualizari

 

Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina – 200 g
  • Oua – 2 buc
  • Apa – 1 lingura
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Zahar pudra – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 1 lingura

Pentru umplutura:

  • Dovleac - 200 g
  • Ricotta – 100 g
  • Miere – 1 lingura
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Smantana de gatit – 50 ml
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt de arahide – 1 lingura

Pentru Coulis:

  • Afine – 100 g
  • Mure – 50 g
  • Zahar – 2 linguri
  • Cognac – 1 lingurita

Pentru servire:

  • Nuca
  • Zmeura/mure
  • Scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine:

       Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;

Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;

Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;

Framant-o pana obtii un aluat omogen;

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;

Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;

Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;

Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; 

Blendeaza totul;

Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;

Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;

Taie aluatul in 2 buc;

Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;

Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;

Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;

Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;

Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc