Cu foarte mare drag urmăresc canalul Laura in the kitchen. Mă inspira mult şi tot ce am pregătit, inspirată de retetele Laurei, a ieşit foarte gustos :).
Tot aici am descoperit şi această metodă de a face Ratatouille. Şi cum legumele sunt în sezon, putem să ne bucurăm de aceast fel de mâncare din plin.
Tăiem ceapă, dovlecelul, vânată şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime.
Aşezăm legumele tăiate într-o tavă, peste ele adăugăm puţina sare, piperul, rozmarinul şi cimbrul tăiate mărunt şi 3 linguri ulei de măsline. Cu mâna amestecăm legumele pană ce toate sunt acoperite cu ulei şi cu ierburile aromatice.
La dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Într-o cratiţă punem restul de ulei de măsline la încins. Peste uleiul încins adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, le călim la foc mijlociu pentru 5 minute apoi punem usturoiul tăiat mărunt şi mai călim sosul pentru inca 3 minute.
Oprim focul.
Scoatem legumele de la cuptor, le punem peste roşii şi amestecăm încet până toate legumele sunt acoperite de sosul de roşii.
Potrivim de sare şi piper şi la sfârşit adăugăm pătrunjelul.
Enjoy :)