Ratatouille

de Strawberries thoughts in Mancaruri de post, 5 Aug 2014 | 8354 vizualizari

 

Cu foarte mare drag urmăresc canalul Laura in the kitchen. Mă inspira mult şi tot ce am pregătit, inspirată de retetele Laurei, a ieşit foarte gustos :).
Tot aici am descoperit şi această metodă de a face Ratatouille. Şi cum legumele sunt în sezon, putem să ne bucurăm de aceast fel de mâncare din plin.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • o vânată
  • un dovlecel
  • un ardei capia (sau ardei gras)
  • 1 lg rozmarin verde
  • 1 lg cimbru verde
  • 6 lg ulei de măsline
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Tăiem ceapă, dovlecelul, vânată şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime.
Aşezăm legumele tăiate într-o tavă, peste ele adăugăm puţina sare, piperul, rozmarinul şi cimbrul tăiate mărunt şi 3 linguri ulei de măsline. Cu mâna amestecăm legumele pană ce toate sunt acoperite cu ulei şi cu ierburile aromatice.
La dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Într-o cratiţă punem restul de ulei de măsline la încins. Peste uleiul încins adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, le călim la foc mijlociu pentru 5 minute apoi punem usturoiul tăiat mărunt şi mai călim sosul pentru inca  3 minute.
Oprim focul.
Scoatem legumele de la cuptor, le punem peste  roşii şi amestecăm încet până toate legumele sunt acoperite de sosul de roşii.
Potrivim de sare şi piper şi la sfârşit adăugăm pătrunjelul.
Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille