Ratatouille

de Irina in Mancaruri de legume, 26 Iun 2013 | 9738 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute, la o seara petrecuta in familie, am revazut filmul "Ratatouille", mi-a venit asa o pofta nebuna de a incerca si eu preparatul lui Remy. Stiti, sobolanelul ala care visa sa devina bucatar? Si care ne-a inspirat si pe noi in calatoria noastra in lumea culinara... :)


Si, pentru ca am fost si eu la doua dintre cooking club-urile la Zepter, am pregatit mancarea intr-un vas Zepter, ca la carte. Ma convinsesem singura ca mancarea e mai gustoasa gatita in vasele astea, ca se prepara mai repede, dar chiar nu stiam sa le folosesc eficient!!!

Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat si cum am pregatit mancarea. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • frunzulite de maghiran
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Am spalat legumele si le-am curatat de coaja.

Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs.

Am taiat si dovleceii si cepele rondele, tot cu ajutorul robotului. 

Apoi am taiat trei rosii rondele, cu cutitul de data asta si celelalte rosii le-am pus la robot, pentru a face putin suc de rosii.

Din sucul de rosii obtinut si rondelele de legume nu prea aratoase am format un pat pentru mancarea de legume. 

Am aranjat legumele frumos in vas, alternand rondelele de legume: dovlecel, vanata, ceapa, dovlecel, rosie... si tot asa, pana la final. Deasupra am presarat cateii de usturoi taiati, putin  busuioc uscat si ulei de masline.

Toate legumele le-am pus in vasul rece! Apoi am pus vasul pe sursa de caldura la foc mediu, am acoperit cu capacul si l-am lasat pana thermocontrolul a ajuns in zona verde.

Am oprit focul, lasand vasul acoperit in continuare. Cand thermocontrolul a ajuns la sfarsitul zonei galbene, mancarea este gata. Acum am adaugat sarea si piperul.

Legumele s-au facut rapid la abur, in suc propriu. 

La final am presarat cateva frunzulite de busuioc si maghiran.

Pofta buna!

 

Despre Kitchen AID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille