Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

de Andra_Constantinescu in Rata, 1 Apr 2017 | 16009 vizualizari

 

Am avut cinci ratuste la tara, iar acum au ramas patru. Este pentru prima data cand gatesc carne de rata, dar si cand mananc. Vreau sa va spun ca a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea carnii:
  • 1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa galbena
  • 4 fire de patrunjel
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • Pentru umplut si servire:
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei Kapia
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume:

Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.

A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Frunzele de telina se spala.

Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu orez cremos in lapte de cocos si legume asiatice