Rata pe varza dulce

de Dulciuri cu Georgiana in Rata, 2 Ian 2016 | 12734 vizualizari

 

Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucata de telina
  • o varza mare
  • carne de rata
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza dulce:

Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de pahar vin si am introdus vasul acoperit la cuptor. Carnea am condimentat-o cu sare,piper,boia dulce,cimbru.Nu am adaugat ulei carnea de rata fiind destul de grasa.

Am lasat carnea la cuptor pana s-a fragezit. Am  scos carnea din vas, am pisat legumele si le-am amestecat cu  varza tocata si frecata cu sare.Am pus varza in vasul termorezistent in care a fost carnea de rata, am adaugat piper, foi de dafin si boia si am introdus la cuptor. 

Cand s-a inmuiat varza, am asezat carnea deasupra si am mai introdus-o jumatate de ora la cuptor(carnea era deja moale , a fost nevoie numai de putina rumenire).

Un deliciu, nu va pot descrie cat de buna a fost.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dulciuri cu Georgiana 1

02.01.2016, 20:03

De acord bunica

MotanLaOale 1

03.01.2016, 13:14

Dulciuri cu Georgiana 1

28.01.2016, 23:04

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rata putin sugubeata, pus ala calit pe varza