Rata la cuptor

de Bya Ralu in Rata, 13 Mai 2014 | 29468 vizualizari

 

Este prima oara cand prepar si mananc rata,are un gust super bun si ti se topeste in gura...incercati-o!

 

INGREDIENTE

Pentru marinat:

  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper alb
  • ghimbir si praf de curcuma

Pentru preparare:

  • 1 rata
  • 1 portocala stoarsa
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Pentru marinat:

Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.

Pentru preparare:

Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.

Rata se cresteaza si se pun felii de usturoi.

Se pune putin apa in vas ,se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate.

Se scoate capacul,se pune sucul de portocala peste rata si se da iar la cuptor pana cand se rumeneste bine,circa 1 ora.

Se poate pregati intre timp o garnitura de cartofi noi cu marar.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza