O delicatesa! De cand am incercat prima data reteta Inei, am prins gustul acestei bunatati si de cate ori prind ocazia, combin pieptul de rata cu fel si fel de sosuri si piureuri.
Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patruns. Se da apoi pin blender pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se pune din nou pe foc sa dea cateva clocote.
Pieptul de rata se spala, se usuca apoi se taie pe langa os (pieptul a fost cu tot cu os) obtinand doua bucati. Se tamponeaza bine de surplusul de apa, apoi partea cu pielea se cresteaza in patratele, dar nu de tot.
Se pune o tigaie grill pe foc sa se incinga. Se asaza bucatile de carnea cu partea cu grasime in jos. Se lasa sa se prajeasca timp de 3-4 minute apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot atatea minute.
Intre timp se da drumul la cuptor la 180 de grade C sa se incalzeasca.
Intr-un vas de yena se pune pieptul de rata si se da la cuptor pentru 6-8 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se feliaza. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se monteaza farfuria: piureul de dovleac, alaturi se asaza feliile de carne si apoi gemul de afine.
Pofta buna!
1
Daca bucata de carne este mai groasa, se lasa in tigaie la prajit putin mai mult.
2
Se serveste imediat.