Rata crocanta,parfumata

de papabundetot in Rata, 14 Iun 2013 | 6914 vizualizari

 

Asa cum am promis,revin cu reteta pentru Rata crocanta parfumata,o reteta plina de savoare care pe mine m-a impresionat mult datorita diversitatii aromelor. Pot spune cu o usoara urma de gluma, ca mi-a facut Pastele mai frumos aceasta rata crocanta

Cele 2 pulpe de rata le-am lasat 12 ore la marinat in reteta de marinata postata pe blog…pentru cei care nu doresc sa o mai caute :

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata

Am luat o punga in care am pus pulpele spalate bine inainte. In punga am mai pus:

  • 50 ml sos soia
  • o lingura generoasa de miere
  • o lingurita nucsoara
  • o lingurita five spices (condiment chinezesc)
  • o lingurita curry
  • o jumatate lingurita chilly praf (daca aveti sos chilly este perfect,eu nu am avut)
  • 5-6 boabe coriandru zdrobite putin o jumatate lingurita otet balsamic cu prune.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata crocanta,parfumata:

Am pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider.
Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit totodata de la sosul de soia,am luat o tava deloc adanca (ca o tava in care facem fursecuri),am pus pe tava hartie de copt …FINO bineanteles,si am dat la cuptor pentru 15 minute la foc mediu spre tare.

Dupa 15 minute am scos carnea din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine de tot,apoi am taiat-o de pe os, in cubulete pe care le-am dat prin amidon si apoi le-am prajit in ulei de cocos bine incins. Cand a devenit crocant (se vede in tigaie cand a prins o crusta aurie…e cam gata ) am scos bucatile de carne pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. am servit rata pe un pat de castravete si ridichi taiate cubulete.

A fost delicios si o mancare usoara si buna pe care merita sa o incercati!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata crocanta,parfumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume in stil chinezesc