Am zis sa termin cu provizia de visine de anul trecut si sa prepar ceva de sezon.Am ales aceasta rasturnata (asa mi-a venit sa ii zic) cu putina frisca pentru un desert pe gustul nostru.Sper sa va placa!
Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine. Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn. Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita. O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou. Acum o lasam pana este bine racita.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin. Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie. O batem in continuare pana se intareste. Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta. Dam la rece apoi servim.