Deliciu extrem, fara comparatie!
Fructele de padure se decongeleaza si se pun intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul. Se pune craticioara pe foc si cand incepe sa fierba se mai lasa 5 minute. Se strecoara fructele iar siropul se mai lasa la fiert pana scade si se ingroasa usor. Se lasa apoi la racit.
Se amesteca intr-un castron ricotta cu galbenusurile si zaharul. Se mixeaza bine, apoi se adauga laptele. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste amestecul de branza si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de branza in doua prize, amestecand usor cu o spatula, de sus in jos. Se incinge untul intr-o tigaie si se coc clatitele. Se pun in tigaie cu o lingura mare si se niveleaza usor. Cand incep sa apare mici basicute se intoarce clatita pe partea cealalta.
Se servesc clatitele cu fructe de padure, sos cald, un mot de frisca si frunzulite de menta.