Ador sosurile de legume cu multe rosii si le combin cu orice fel de carne.
De data aceasta m-am oprit la rasol de porc pentru ca tare bine arata in alimentara!
Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti.
Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o tocam julien, morcovul rondele iar ardeiul il tocam mai marunt, cubulete, iar usturoiul il presam..
Punem intr-un vas, pe foc, putin ulei si putina apa, lasam sa se incinda, adaugam ceapa si un praf de sare. Punem un capac peste vas si lasam sa se inabuse putin, mestecand din cand in cand.
Intr-un alt vas punem apa la fiert sa avem pentru a completa din cand in cand in sos.
Cand ceapa se inmoaie putin, adaugam morcovul, ardeiul si doua trei linguri de apa fiarta.
Rosiile curatate de pielite le trecem prin robot si le adaugam peste legumele de pe foc atunci cand morcovul se patrunde. Asezonam cu condimentele, mai adaugam putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc moale pana se ingroase putin, apoi adaugam usturoiul presat si feliile de jambon.
Mai lasam la fiert cam 10 minute dupa care stingem focul, scoatem foile de dafin si adaugam patrunjelul tocat.
Pofta buna!
1
Daca sosul nu este suficient de gros, de consistenta unei smantani, se poate adauga o lingura de faina, diluata in putina apa spre finalul fierberii.