Rapsodie de Primavara

de nico15 in Pui, 20 Apr 2011 | 3765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g de piept de pui  
  • 50 g de pasta de masline
  • 100 g de orez
  • 100 g de spanac
  • 4 rosii cherry
  • 100 g ardei
  • 100 g morcov
  • 50 g de telina
  • 50 g parmezan
  • unt
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare,
  • piper  
  • Pt dessign:
  • Sticksuri din spanac
  • Acetto balsamico
  • Spaghetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rapsodie de Primavara:

Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa ce surplusul de ulei a fost indepartat rondelele de pui se vor unde cu pasta de masline si se vor da la cuptor 15 minute.

Punem legumele la fiert: telina, morcov si ardeiul( mai inspre sfarsit). Dupa ce legumele sunt fierte se scot si se taie cubulete mici iar in supa rezultata se pune la fiert orezul care in prealabil a fost, curatat si spalat(proportie 1 la 3). Se lasa la fiert iar legumele taiate fin se trag la tigaie si se vor adauga peste orez si se va la da cuptor 15-20 minute(pana este facut, trebuie sa fie al-dente), iar aproape de sfarsit adaugam si parmezanul.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se  scurge de apa si se  toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline, cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se  soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare, daca dorim sa fie si mai fin putem sa il mai blendam putin.

Luam rosii cherry si le crestam dupa care le tragem cateva secunde la tigaie in ulei de masline. Separat luam 4 spagetti pe care le prajim si care ne vor ajuta in montarea preparatului nostru.

Trecem la montarea preparatului ca in imaginea alaturata, luam un cerc de metal in care vom pune primul strat din piure-ul de spanac, venim cu stratul doi de orez, dupa care venim cu o rondea de piept de pui, venim cu sustinerea betelor de spaghetti rupte mai marunt Care vor sta in spatele celor doua rosii cherry si vor sustine a doua rondea de carne peste care vine atasata o rosie cherry.

Vom decora cu picaturi de acetto balsamico si deasemeni vom aseza in varful rosiei cherry un sticks din spanac iar pe marginea farfuriei vom desena cu dressing de spanac.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie de Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui gratinat