Racituri de porc [piftie]

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 4753 vizualizari

 

Raciturile sunt preferatele familiei mele in orice sezon.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • 200 grame sorici
  • 2 urechi de porc
  • 1 ciolan de porc
  • 1 morcov mare
  • 3 capatani de usturoi
  • 10 boabe de piper negru
  • sare dupa gust
  • boia de ardei duce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc [piftie]:

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala . 

La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.

Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .

Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.

Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .

Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane ,la fel si morcovul taiat rondele.

Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte ,il strecuram peste zeama  din oala . 

Amestecam zeama  si gustam daca mai trebuie sare sau piper.

Turnam zeama in castroane peste carne  si presaram boia de ardei dulce. 

Lasam la rece in camara pana a 2 zi .

Pofta buna  !!!

TIPS-URI

1

cand carnea se desprinde de pe os punem un polonic de zeama intr-o farfurie si ducem la rece , daca se incheaga putem opri fierberea , daca nu mai lasam la fiert si repetam operatia.

2

se pot face racituri si din carne de vitel cu os , curcan sau pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc [piftie]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

delia64 1

06.03.2013, 17:35

Alina

botcrina 1

06.03.2013, 18:32

bune raciturile, tare harnicuta ati mai fost zilele astea!

delia64 1

06.03.2013, 19:46

Crina multumesc de aprecieri ,am gatit pentru ziua surioarei mele dragi .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive specifice mesei de Craciun