Quiche Lorraine

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 4868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100g smantana
  • 100g unt
  • 350g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 250g de bacon afumat, taiat in bucati
  • 5 oua mari
  • 350g de smantana 
  • 200ml smantana lichida
  • 150g urda dulce
  • 3-4 linguri rase cascaval(eu am pus de oaie)
  • sare si piper dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm.Deasupra aluatului se pune o hartie de copt pe care se presara boabe de fasole sa nu se umfle la copt.Se da aluatul la cuptor pentru 10 minute,apoi se indeparteaza hartia cu boabele de fasole.Intre timp pregatim umplutura:Se amesteca urda cu smantana,frisca lichida,ouale,cascavalul si se asezoneza cu sare si piper,pana optinem o crema omogena.Baconul se taie bucati potrivite si il parajim in tigaie cu putin ulei pana devine rumen si crocant,apoi, se pune in tava jumatate din cantitatea de bacon si turnam peste el compozitia de branzat,apoi se presara deasupra restul de bacon.

Tarta se va mai coace la cuptor 35-40 de minute, pana ce umplutura e coapta si are o culoare aurie. Las-o sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei, cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor