eu sunt fan declarat branzeturi de tip telemea , cascaval, branza de vaci...din pacate aici nu am parte de telemea si branza de vaci asa, in stare pura, asa ca trebuie sa improvizez cand am pofta de ceva care se gateste cu acestea....de data asta am combinat o crema de branza din ricotta, ca altceva mai bun n-aveam...dar rezultatul a fost excelent....
Intai se face aluatul si se lasa la rece macar o ora.
Intre timp se pregateste umplutura astfel: se curata putintel zucchinni ( ai mei erau mai jumuliti saracii si a trebuit sa-i curat cam de toata coaja...), se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare si putin piper si se lasa cam jumatate de ora.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in functie de tava, dar sa treaca si peste marginile tavii, se inteapa bine cu o furculita si se baga la cuptorul preincalzit la 180 , cam 15 minute.
Se scoate si se lasa putin la racit, pana se prepara restul ingredientelor.
Pasta de branza: se amesteca ricotta cu 3 lg de smantana , sare , piper si marar tocat marunt ( dupa gust...eu pun destul, ca-mi place...).
Se bat ouale foarte bine cu smantana ramasa, se amesteca cu parmezanul ras , se pune sare, piper, dar putin, ca mai este si in celelalte ingrediente, deci...cumpatat...
Se stoarce in pumn foarte bine dovlecelul si se adauga la ouale batute.
Se pune peste aluat pasta de ricotta si se niveleaza frumos, apoi se toarna compozitia de oua si dovlecel si se baga la cuptor din nou.
Se lasa cam 20 min , apoi se scoate si se asaza deasupra felii de rosii si ardei ( nu-i obligatoriu, dar mie mi s-a parut o idee buna...), apoi se mai lasa pana se inmoaie frumos si legumele de deasupra ( eu am scapat-o un pic prea mult in cuptor...)
Pofta buna!