Placinta cu spanac si cartofi

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2011 | 8347 vizualizari

 

am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI si mi-a placut tare mult....este buna,buna....

 

INGREDIENTE

  • 700gr cartofi,
  • 400gr frunze spanac,
  • 1bucata de usturoi,
  • 50gr unt,
  • 250gr telemea de vaca,
  • 4oua,
  • 1pachet aluat foietaj,
  • 1lingura smantana,
  • sare,
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si cartofi:

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta.Cand sunt gata ii scoatem din apa si ii mixam cu jumatate din unt.

Frunzele de spanac se spala in apa rece si se pun la scurs intr-o sita.Le tocam marunt.

Curatam usturoiul si il pisam,ii punem cu restul de unt intr-o tigaie si calim putin.Adaugam frunzele de spanac,sare,piper si amestecam pana se inmoaie putin,apoi luam de pe foc.

Telemeaua o dam pe razatoarea mare.

Cartofii ii amestecam cu ouale si telemeaua,mai condimentam daca este cazul,adaugam untul si trei oua si omogenizam bine.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt,in care punem jumate din aluatul de foietaj,pe mijlocul caruia punem jumatate din compozitia pregatita si rulam.Procedam la fel si cu cealalta parte.Intepam cu o furculita din loc in loc,apoi ungem cu oul ramas amestecat cu smantana si dam la cuptor pentru 40-50minute,depinde de cuptor,pana se rumeneste frumos foietajul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de cartofi