Iata o tarta cu aluat fraged, de data asta nu cu fructe ci cu pui si legume, numai buna pentru cina.
Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:
Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.
Am taiat cubulete pieptul de pui, ceapa, ardeiul si dovlecelul.
Intr-o tigaie am inabusit puiul impreuna cu ceapa. Intr-o alta tigaie am calit separat, la foc iute ardeiul cu dovlecelul, dupa care am adaugat si usturoiul.
Legumele calite le-am pus peste pui, am amestecat si am lasat putin sa se raceasca compozitia.
Am adaugat parmezan ras, sare, piper si frunzulite de busuioc.
Am scos aluatul din frigider si l-am intins bine, dupa care l-am asezat in tava pentru tarta (unsa cu putin unt).
I-am aranjat marginile si am intepat-o din loc in loc cu furculita, pentru ca la copt sa nu se umfle.
Am pus umplutura peste aluat, am amestecat smantana cu ouale si le-am turnt peste.
La final am mai ras parmezan, pentru a acoperi toata suprafata tartei.
Am pus tarta la cuptor pana a capatat o culoare frumoasa, rumena.