Pentru ca am cumparat un pachet de lipii mexicane, m-am gandit sa fac quesadilla. Nu m-am ghidat dupa o reteta anume si am pastrat ideea de baza.
Snitelele stie sa faca oricine si fiecare gospodina are reteta ei proprie, deci nu voi insista asupra prepararii lor. Singura chestie ce vreau s-o mentionez este ca snitelele le-am facut inguste si lungi.
Pentru sosul de legume am folosit 4 linguri ulei, o ceapa tocata marunt, 2 ardei grasi, o lingura pasta de tomate, piper macinat, sare si cimbru uscat. Ceapa am calit-o in ulei, impreuna cu sare, piper macinat si cimbru. Cand a devenit sticloasa am adaugat ardeiul gras taiat marunt. In momentul in care ardeii s-au inmuiat, am adaugat pasta de tomate si o jumatate de pahar cu apa. Am mai lasat pe foc 5 minute si am oprit focul.
Cu toate ingredientele pentru umplutura pregatite, m-am apucat de quesadilla.
Am infierbantat o tigaie tip gratar si am pus pe ea o lipie mexicana. Cand am observat ca a prins un pic de culoare, am intors-o pe partea cealalta. Am presarat repede cascaval pe toata suprafata ei. Pe o jumatate de lipie am pus o lingura de sos de legume si doua snitele. Am indoit lipia peste snitele si am presat un pic cu o lingura de lemn, ca sa adere cascavalul topit la snitele.
Trebuie lucrat repede si focul pastrat mic pentru ca lipiile se pot arde repede. Quesadilla astfel formata am asezat-o pe farfurii si am taiat-o in patru triunghiuri.
Unii au preferat insa sa nu taie quesadilla si au muscat cu pofta din ea. Nu este o reteta fabuloasa si nici demna de o masa pompoasa, dar pentru o cina intre prieteni este perfecta! Aduc si martori!
1
Merge si pentru micul dejun intarziat si este perfecta si pentru pachetel.