Purcelus cu lamaie si mere

de laughylau in Porc, 8 Noi 2011 | 3544 vizualizari

 

Carnea e de porc adult, dar datorita faptului ca si-a sacrificat viata, pielea si muschiul, l-am diminutivat ca si 'purcelus' pentru ca e tot ce mai pot face pentru el, saracul.

O alta reteta care are nevoie de 4 lamai

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg carne macra porc
  • 4 lamai
  • 10 mere
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin alb, sec
  • piper alb
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelus cu lamaie si mere:

Carnea de taie felii de 1 cm grosime. Lamaile se storc. Vinul se amesteca cu piperul, 3/4 din sucul lamailor, 4 mere rase + cojile lor, sare. Se amesteca cu carnea de porc si se lasa 4 ore la frigider.

Celelalte 6 mere se vor taia in doua, li se vor scoate semintele si apoi fiecare jumatate se taie in 4. Se pun intr-o oala cu 80 ml apa si sucul de lamaie ramas si se lasa la foc mic, acoperite, sa fiarba 15 minute.

Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius. Intr-o tava unsa cu cei 50 ml de ulei se aseaza frumos aliniate bucatile de carne si se toarna marinada. O ora si 20 minute se vor coace frumos. Se intorc de vreo 2,3 ori bucatile de carne in timpul in care stau in cuptor.

Bucatile de carne se servesc cu merele gatite si eventual cu un piure de cartofi simplu, doar cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus cu lamaie si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MIUTA 1

08.11.2011, 20:43

Imi place

laughylau 1

09.11.2011, 05:51

Cred ca e felul meu preferat de a servi friptura. Deocamdata. Dar cred ca am sa gasesc unul si mai bun. sunt in continua cautare.

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 18:06

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork