Purcel cu morcovi si mazare verde

de mihaelar63 in Porc, 5 Iul 2021 | 1726 vizualizari

 

 Sau cum se poate transforma o banala bucata de carne, intr-o masa delicioasa. Daca se urmeaza pasii simpli, se va obtine o carne frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne purcel tanar-de casa
  • 500 gr mazare verde boabe
  • 300 gr baby morcovi
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei floarea soarelui
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 manuta patrunjel frunze
  • 1 manuta marar verde
  • rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcel cu morcovi si mazare verde:

  1. Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru .
  2. Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu .
  3. Bucata de carne se sareaza si se pipareaza bine .
  4. In mijlocul bucatii de carne se face o incizie  pe lungime . In taietura  se indeasa bine bucatele de morcov sarat [ ca sa sa dea gust si pe interior] .
  5.  Tocati ceapa si usturoiul .
  6. Se infierbanta untul amestecat cu ulei si se prajeste carnea pe toate partile pana obtineti o crusta frumoasa si crocanta .
  7. Puneti pe langa carne ceapa si usturoiul tocate .
  8. Lasati cat se inmoaie frunzele [ acestea au tendinta de a se arde repede ].
  9. Adaugati mazarea verde , restul de morcovi si rosia tocata .
  10. Turnati deasupra apa cat sa acopere usor , sarati , piparati si acoperiti totul cu capac .
  11. Lasati sa fiarba 20 minute . Ridicati capacul si lasati la fiert inca 10 minute ca sa scada surplusul de lichid . 
  12. Incercati carnea daca este fiarta cu ajutorul unei furculite . Daca intepati carnea si nu iese zeama rosiatica , inseamna ca carnea  este fiarta .
  13.  La sfarsit adugati verdeata tocata marunt .
  14. Gustati si sarati /piparati daca este necesar .
  15. Bucata de purcel se scoate pe o farfurie si se lasa sa se tempereze putin .
  16. Dupa racire bucata de carne se taie in felii nu foarte subtiri .
  17. Am obtinut o carne frageda si suculenta !!!!
  18. Cateva rosioare cherry au intregit paleta coloristica a preparatului .
  19.  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti o carne suculenta, prajiti la inceput carnea condimentata pe toate partile pana se obtine o crusta rumena . Prin aceasta operatiune sucurile din carne se sigileaza si veti obtine o carne delicioasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcel cu morcovi si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

05.07.2021, 22:54

Cleme a fost bietul de el tinerel . Se topeste in gura de bun ce este yahoo06.gif

Catalina L 1

06.07.2021, 20:28

chiar bun purcelul tau

dantes 1

07.07.2021, 09:36

Gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume