Punch-ul este un cocktail usor alcoolizat si foarte parfumat, preferat in general de femei.
Ceaiul se infuzeaza 6 minute in 500 de ml de apa fierbinte (nu clocotita) in care am dizolvat zaharul. Temperatura pentru infuzarea ceaiului negru, in general, este de 90 de grade Celsius. Dupa expirarea timpului de infuzare, se indeparteaza ceaiul.
Intr-o cratita se pun la incalzit cele doua cutii de bere impreuna cu sucul portocalelor si al lamaii. Dupa ce amestecul incepe sa fierba, se indeparteaza de pe foc si se amesteca cu ceaiul, anasonul stelat si cuisoarele si se lasa la infuzat alte 5 minute.
Poate fi consumat rece sau cald.
1
Pentru aceasta reteta am folosit Assam BPS TYP "Typhoo"- ceai negru din India, zona geografica Assam, realizat prin tehnica CTC.
2
Este foarte important sa indepartati ceaiul din infuzie in timpul recomandat, pentru ca altfel, din cauza continutului bogat de tanin, va deveni amar si dur.