Pulpe fripte condimentate cu mancarica de cartofi

de Sidy in Pui, 13 Apr 2012 | 4034 vizualizari

 

Gata cu ciorbele....acum merg si niste pulpite....
Doamne iarta-ma daca va ispitesc ca azi e Vinerea Mare...

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui fierte
  • cite un varf de cutit de:
  • -coriandru
  • - ghimbir
  • - turmenic
  • - piper
  • - boia
  • - usturoi granulat
  • 2-3 cuisoare
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri untura
  • 700 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe fripte condimentate cu mancarica de cartofi:

Pulpele fierte( date in clocot) se asezoneaza cu condimentele  si se pun intr-o craticioara in care adaugam vinul, cuisoarele si untura.Acoperim si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti dupa care stingem focul.

Curatam cartofii si ceapa. Cartofii se taie cubulete si ceapa marunt. Intr-o cratita incingem uleiul si calim putin ceapa pina devine sticloasa. Adaugam  sare, piper si boia, cartofii si apa necesara cat sa acopere cartofii.

Cand cartofii sunt fierti, faina o amestecam cu smantana si putina apa sa se faca un sos pe care il rasturnam peste cartofii ce fierb. Lasam sa dea cateva clocote , stingem focul si presaram apoi patrunjel verde tocat deasupra.

Friptura se serveste alaturi de mancarica de cartofi si o salata de ardei copti.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe fripte condimentate cu mancarica de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi