Pentru masa de sambata fiind si sarbatoare (Sf Petru si Pavel),initial nu prea aveam idei ce sa fac ca sa fie deosebit si bun,insa odata ajunsa in piata (din pacate nu ajung prea des) si vazand ce oferta variata de legume era,ideile mi-au venit imediat si am pregatit niste pulpe delicioase umplute cu morcov si dovlecel cu garnitura de conopida si brocoli trase la tigaie si un chutney de cepsoare.
Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,vin rosu (de tara),curry si fulgi de ardei iute.Morcovul si dovlecelul le-am taiat bastonase,nu foarte subtiri,le-am pus intr-o craticioara cu bucatele de chorizo si 2 catei de usturoi si le-am bagat putin in cuptor. Conopida si brocoli le-am desfacut in buchetele mici si le-am oparit putin in apa cu sare.
Dupa ce pulpele s-au marinat (aprox 30 min),am luat fiecare pulpita si am introdus in ea 2-3 bastonase de morcov si 1 de dovlecel,le-am rulat,le-am acoperit cu bacon si am prins cu scobitoare.Le-am asezat intr-o tava cu putin ulei de masline,sos soia si vin si le-am dat la cuptor.
Cepsoarele le-am tras la tigaie in putin ulei pana s-au rumenit,am adaugat apoi peste ele o lingura de zahar,putin vin si otet xeres si am lasat pe foc pana s-a legat putin.
Conopida si brocoli,dupa ce s-au oparit putin (noi nu prea mancam legume semi crude,asa ca eu le-am oparit mai bine) le-am tras la tigaie cu putin ulei de masline,usturoi si cateva bucatele de chorizo,curyy si fulgi de ardei iuti.
A fost o nebunie de mancare,foarte buna,as spune si sanatoasa pentru ca are o gramada de legume.Merita sa incercati mai ales ca …desi poate parea nu se face deloc greu.
Pofta mare!