Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda

de lia maria in Pui, 19 Apr 2011 | 4935 vizualizari

 

Un meniu usor, dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat, aromat, sanatos si minunat yumi,yumi…
Eu am pregatit o singura portie, deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de pui
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir praz, doar partea verde
  • 2 morcovi mici sau 1 mare
  • 3 ciuperci marisoare
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda:

 Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa).

Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa, le taiem in felii mari.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim pulpele cateva minute, pe ambele parti, pana-si formeaza o crusta putin aurie, dupa care le scoatem pe o farfurie. In grasimea ramasa, calim 2’ ceapa si prazul, adaugam feliile de morcov si dupa alte 2’ punem si ciupercile.Lasam sub capac, alte 2’ apoi,  punem  pulpele, asezonam cu sare si piper, adaugam 100ml apa si lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, pana se fragezeste carnita si  scade tot lichidul, cam 25-30’. Dupa ce oprim focul, adaugam leurda spalata si maruntita, amestecam si lasam sub capac (putin, pana aranjam masa) sa se patrunda aromele.

Servim calde bucatile de pui, pe pat de legume, cu miros si gust de leurda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Specialitate de pui cu legume gratinate