Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios

de mirela0911 in Pui, 21 Mai 2017 | 19230 vizualizari

 

Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios
Este un pranz delicios, iar pulpele au iesit chiar mai bune decat pe gratar, pentru gustul meu!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: pulpe de pui, cartofi, ulei, condimente

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:

  • 4-6 buc pulpe superioare dezosate
  • sare, piper dupa gust
  • condimente pentru pui Kotanyi
  • 1 lgt boia dulce
  • 2-3 lg ulei
  • 1 kg cartofi cu coaja rosie
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml ulei
  • Verdeturi pentru cartofi Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:

Cum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti.

Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimentele pentru pui, se stropesc cu ulei apoi se introduc intr-o punga, se mai agita putin si se dau la rece cel putin o ora sau peste noapte.

Intr-o tigaie adanca, se pune uleiul sa se incinga, apoi se toarna cartofii taiati. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca din cand in cand pana devin usor aurii. Spre final, se presara verdeturile pentru cartofi, se mai amesteca putin dupa care se pot lua de pe foc.

Intre timp, se pune tigaia grill pe foc si cand s-a incins bine, se pun bucatile de carne. Se lasa cate un minut pe fiecare parte, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca timp de 2-3 minute. Se intorc si pe partea cealalta timp de 2-3 minute, dupa care se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Se servesc alaturi de cartofii preparati inainte si o muratura sau o salata de cruditati.

Pofta buna!

Pe placul nostru a fost si reteta Pulpe de pui in stil toscan, dar si Piept de curcan la gratar

Va recomandam cu drag si reteta de Saramura de pui

TIPS-URI

1

Este de preferat ca si cartofii sa fie fierti inainte cu o zi, astfel nu se zdrobesc foarte tare, cand sunt gatiti in tigaie.

2

La fel de bine se poate prepara si pieptul de pui.

3

Noua ne-a placut mai mult arnea gatita astfel, pe gratar iese mai uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide