Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

de vasimur in Pui, 18 Iul 2019 | 2364 vizualizari

 

Varza călită, proaspătă sau murată, este o mâncare gustoasă, foarte apreciată mai ales în timpul postului, bineînțeles alături de o mămăliguță caldă! Varza călită însă poate fi servită și ca garnitură  pentru o friptură sau în amestec cu cateva bucăți de carne proaspătă, costiță, cârnați, kaizer sau ciolan afumat, prăjite separat sau fierte împreună cu varza.
Așa că m-am gândit să prepar pulpe de pui la grătar iar drept garnitură să fac varză murată, călită. Mă declar mare amator de varză, indiferent de felul în care este pregătită, mai ales de varză murată, călită iar carnea gătită la grătar este una din mâncărurile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui, întregi
  • 1 varză murată
  • 1-2 cepe medii
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, pentru sotat legumele
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust
  • sare, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita:

Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.

Pasul 2Cât timp varza stă la desărat, numai bine ne ocupăm de pulpe. Curățăm pulpele de tuleie și de pene, dacă e cazul și le spălăm bine în apă rece. Eu am tăiat pulpele în două bucăți pentru a le manevra mai ușor pe grătar! Asezonăm pulpele cu condimentele preferate, le punem pe grătarul încins (eu folosesc un grătar electric cu capac!) și le lăsăm 10-15 minute, pe fiecare parte. Verificăm și dacă furculița intră ușor, înseamnă că sunt gata! Punem pulpele într-un vas cu capac (putem să mai punem condimente dacă dorim) și lăsăm carnea să se odihnească și să se intrepătrundă gusturile.

Pasul 3. Între timp preparăm varza călită. Tăiem ceapa solzișori iar rădăcinoasele, rondele subțiri. Varza murată o tăiem de asemenea fideluțe subțiri după care o punem într-o strecurătoare ca să se scurgă moarea.

Observație: Ceapa putem s-o tocăm mărunt iar rădăconoasele putem să le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință!

Pasul 4. Turnăm uleiul într-o tigaie (eu am folosit o tigaie care are capac!) și îl încingem bine. Sotăm ceapa împreună cu rădăcinoasele, în uleiul încins în prealabil, până ce ceapa devine ca sticla iar rădăcinoasele se înmoaie puțin.

Pasul 5. Adăugăm varza stoarsă, împreună cu o cană de apă și lăsăm să se inăbușească, la foc mic, cu capacul pus, cam jumătate de oră. Adăugăm apoi roșiile tăiate mărunt sau feliuțe și la nevoie mai adăugăm puțină apă. Mai lăsăm la călit până ce se evaporă toată apa, inclusiv cea lăsată de roșii. Gustăm și dacă legumele s-au inmuiat suficient, oprim focul și condimentăm după gust și preferință.

Servim pulpele la grătar alături de vază călită și ardei iute!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți folosiți orice mixt de condimente pentru pui doriți.

2

Puteți folosiți și plante aromatice, dacă vă place.

3

Varza călită poate fi o garnitură perfectă pentru orice friptură!

4

Puteți face varză călită și cu varză proaspătă.

5

Puteți să ornați cu pătrunjel verde tocat sau mărar și ardei iute rondele, dacă vă place.

6

Amestecați din când în când, ca să nu se prindă legumele de fundul vasului și să devină amare.

7

Dacă nu aveți roșii proaspete, puteți folosi pastă de tomate sau suc de roșii.

8

Dacă vă place, puneți și 1-2 frunze de dafin și/sau cimbru, după gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu pui in sos rosu